Bouwen aan je carrière in een gemotiveerd team op de afdeling Forwarding zie jij als een kans om jezelf te kunnen laten zien.
Interesse? Reageer en wordt onze nieuwe collega, import en export medewerker en start je carrière bij ons! 


Wat ga je doen:
Je komt te werken in een leuk, gezellig en dynamisch team, waar samenwerken erg belangrijk is. Het Forwarding team bestaat uit 4-5 collega’s die verantwoordelijk zijn voor de dagelijks inkomende import zendingen óf uitgaande export zendingen binnen het Europese continent. Je standplaats is bij onze klant in Luik en eens in maand werk je een dag in Houten.

Geen dag is hetzelfde: Zo zou een dag eruit kunnen zien voor je.
Ochtend: Voorgaande ritten controleren en opvolgen in geval van delays/issues. Beschikbaarheid rondrit trucks opmaken en delen.
Gedurende de werkdag: Nieuwe ritten aannemen voor de rondrit trucks. Eventueel vragen naar extra ritten en deze wegzetten bij dagelijkse planning NTBO Houten of op de markt. Rondrit trucks instrueren, loading advices prepareren en aanmelden bij de diverse afhandelaren, laad- en losadressen. In geval van TAPA/high value, ook aanmelden bij de meldkamer. 
Einde werkdag; overdracht avondplanning. Ritten met kritische connectie voor opvolging doorgeven. 
Op vrijdag bereid je het weekend voor; Weekendplanning en noodnummers delen. Issue log delen met Starbroker.


Een greep uit de algemene werkzaamheden:
 • Er komen meerdere administratieve handelingen kijken in deze veelzijdige functie. Je bent de schakel tussen de planning en onze chauffeurs en je zorgt ervoor dat de chauffeurs met de juiste informatie, zoals laadlijsten en rittenlijsten, hun route z.s.m. weer kunnen vervolgen.
 • Transport zendingen voorbereiden en op een accurate wijze afhandelen voor een juiste en snelle doorgang van het logistieke proces
 • Zorgdragen voor de diverse bijkomende administratieve handelingen, zoals documentatie en facturatie 
 • Afwisselend ook balie werkzaamheden waarbij je de (internationale) chauffeurs ook persoonlijk te woord staat

Dit ben jij:
Je wilt je carrière beginnen in de logistiek of je neemt enige ervaring mee vanuit een vergelijkbare logistieke functie, bijvoorbeeld op een afdeling Expeditie als Expediteur of logistiek administratief medewerker. In deze verantwoordelijk functie weet jij als import en export medewerker wat er van je verwacht wordt. De processen kun jij overzien en jij pakt daarin de taken op die nodig zijn, dit geeft aan dat je stressbestendig om kan gaan met de werkzaamheden. Multifunctioneel werken terwijl je de kwaliteit van jouw taken niet uit het oog verliest is voor jou een tweede natuur. Daarnaast weet jij met jouw positieve instelling jouw collega’s mee te nemen en weet je van elke dag weer een succes te maken. Het werken in wisselende ploegen is voor jou geen punt.
De werktijden zijn gedurende de dag. Wel ben je beschikbaar na kantooruren voor escalaties.


Wat vragen wij van jou?
 • Een afgeronde opleiding op MBO niveau 4, bij voorkeur richting de logistiek, transport of vergelijkbaar. 
 • Kennis van douane zaken is een pré.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijk kennis van de Nederlandse taal, Duits en/of Pools is een pré
 • Passie voor een functie in de transport en/of logistieke wereld van DHL Freight 

Aandacht voor jou, Beloofd!
Niet zomaar een baan. Eigenlijk gebruiken we liever het woord carrière. Bij DHL Freight groei je en ontwikkel je je eigen loopbaan. We bieden je een werkplek waar je ambities waar kunt maken en waar je de ruimte krijgt om door te groeien. Hoe dat voor jou gaat uitpakken? Laat het maar zien! Omdat we je waarderen bieden wij jou: 
 • Een fulltime functie met een salaris passend bij jouw kennis en ervaring;
 • 30 vakantiedagen, bestaande uit de 20 wettelijke, 6 ADV-dagen en 4 sectordagen;
 • Collectieve pensioensverzekering;
 • Hospitalisatieverszekering met ambulante kosten (mits eigen inbreng);
 • Benefits@Work waarbij je korting op leuke uitjes en/of producten naar keuze krijgt;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling bij een robuuste werkgever middels diverse opleidingsmogelijkheden;
 • Een gezellige werkomgeving, waar naast hard werken ook oog is voor jouw als persoon.

Dit is DHL Freight:
DHL Freight België is onderdeel van de Deutsche Post DHL Group. We hebben expertise op het gebied van vrachtvervoer over de weg, een ongeëvenaard terminal-netwerk, speciale diensten zoals douane, beurzen en evenementen en sector-specifieke oplossingen. Als toonaangevend aanbieder van vrachtvervoer over de weg, vereenvoudigt DHL Freight België de meest complexe transportprocessen van haar klanten. 
DHL Freight omvat meer dan 160 weg-terminals in circa 50 landen in Europa en daarbuiten, waarin we samen met zo’n 13.000 collega’s werken.
Wij geloven dat iedereen bij DHL Freight kan bijdragen aan ons gezamenlijke succes. Iedereen is anders, samen zijn wij succesvol.


Interesse?
Ben je enthousiast en wil je in aanmerking komen voor deze functie? Dan ontvangen we graag jouw CV en motivatie. Mocht je vragen hebben over deze vacature dan kun je contact opnemen met Jeanette Mulder (jeanette.mulder@dhl.com).
Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Het assessment wordt ook gebruikt voor jouw persoonlijke ontwikkeling binnen DHL.

Procédure de demande